Receptár

Azt veszem észre, hogy egyre inkább a "családi" étkezések kerülnek előtérbe. Ez nem jelenti azt, hogy órákat kelll a tűzhely mellett állni, de a közös főzés össze is hozhatja a családot!

 


Gyúrósi máj

 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg máj /lehet sertés, marha, vagy csirke/, 2 közepes fej vöröshagyma, egy doboz  140 grammos sűrített paradicsom,  1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 teáskanál majoranna,  só, kevés olaj, vagy zsír

 

Elkészítése:

A májat megmossuk és a hártyáitól megtisztítjuk. Amennyiben sertés- vagy marhamájat használunk akkor feldaraboljuk. Ízlés szerint csíkokra, vagy 1 cm-es szeletekre.

A hagymát megtisztítjuk, hosszában félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre pároljuk. Megszórjuk sóval,  pirospaprikával és hozzáadjuk a paradicsomot. Alaposan elkeverjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, mint amennyi a paradicsom. Hozzáadjuk a majorannát és a borsot.

Néhány percig együtt pároljuk.

Ezt követően hozzáadjuk a darabolt májat és óvatosan kevergetve addig pároljuk amíg a máj át nem sül tehát a közepe már nem lesz véres.  Már készen is van!

 

Köretként főtt burgonyát  és savanyúságot adunk hozzá. Fogyaszthatjuk csak simán friss kenyérrel is úgy is nagyon finom. 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 7
Heti: 19
Havi: 71
Össz.: 8 643

Látogatottság növelés
Oldal: Gyúrósi máj
Receptár - © 2008 - 2024 - receptar.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »