Gyúrósi máj
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg máj /lehet sertés, marha, vagy csirke/, 2 közepes fej vöröshagyma, egy doboz 140 grammos sűrített paradicsom, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 teáskanál majoranna, só, kevés olaj, vagy zsír
Elkészítése:
A májat megmossuk és a hártyáitól megtisztítjuk. Amennyiben sertés- vagy marhamájat használunk akkor feldaraboljuk. Ízlés szerint csíkokra, vagy 1 cm-es szeletekre.
A hagymát megtisztítjuk, hosszában félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre pároljuk. Megszórjuk sóval, pirospaprikával és hozzáadjuk a paradicsomot. Alaposan elkeverjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, mint amennyi a paradicsom. Hozzáadjuk a majorannát és a borsot.
Néhány percig együtt pároljuk.
Ezt követően hozzáadjuk a darabolt májat és óvatosan kevergetve addig pároljuk amíg a máj át nem sül tehát a közepe már nem lesz véres. Már készen is van!
Köretként főtt burgonyát és savanyúságot adunk hozzá. Fogyaszthatjuk csak simán friss kenyérrel is úgy is nagyon finom.